Ana sayfa Manşet Alkol Kullanımı Bozuklukları Alkol İntoksikasyonu

Alkol Kullanımı Bozuklukları Alkol İntoksikasyonu

0

ALKOL KULLANIMI İLE İLİŞKİLİ BOZUKLUKLAR , Alkol Zehirlenmesi

Alkol bağımlılık yapıcı maddeler arasında en sık kullanılanlardan biridir. Düşük miktarlarda içerik uyarıcı, keyif verici ve davranışlar üzerinde kontrolü azaltıcı etkisi olur. Yüksek miktarlarda alındığında alkol intoksikasyonu durumu oluşur. Dikkat, konuşma ve hareket yetilerini etkiler; davranışlar dürtüsel ve saldırgan bir hal alabilir. Düzenli olarak ve çok alkol kullanan kişilerde ağır bedensel, ruhsal ve sosyal sorunlar gelişebilmektedir. Alkol kullanımı ile birlikte kazalar ve bunlara bağlı travmalar sık ​​görülür. Ek psikiyatrik hastalığı olanlarda alkol kullanımı ve intihar sıklığı artmıştır. Alkol kullanımına ya da alkol kesilmesine bağlı olarak görülen vakalarda hasta çok yönlü değerlendirilmelidir.

 

Akut Alkol intoksikasyonu (Zehirlenmesi):

Konuşma ve denge bozukluğu, yargılama bozukluğu, saldırgan ve dürtüsel davranışlar olur. Daha ağır dil hipoglisemi, stupor ve koma gelişebilir. Kan alkol yüksekliği 100 mg / dl’den 200 mg / dl’ye yükselirken; motor bozukluklar artar, bulanıklaşır, bulantı başlar. 250-300 mg / dl’de; kusma olur, kas koordinasyonu zayıflanmıştır, yardımsız yürüyemez, çift görme olur. Bu program amnezi (hatırlayamamalar) daha yüksek düzeyde devam ederse, koma ve solunum depresyonuna bağlı ölüm götürebilir. Acil koşullarda akut alkol zehirlenmesinde müdahalede ilk sıvı alımının yanında ve hipogliseminin düzeltilmesi büyük önem taşır.

Alkol Kesilme Sendromu (Yoksunluk):

Alkol bağımlılığı olan kişide alkolün kesilmesi veya azaltılması veya azaltılması ya da araya giren enfeksiyon gibi sistemik bir hastalıkta saatler içinde ortaya çıkan “bedensel ve ruh belirtilerdir. Kesilme belirtileri, bulantı, kusma, karın ağrısı, ishal, titreme, kas krampı, uykusuzluk, dikkat ve hafıza kusuru, kaygı, huzursuzluk, sinirlilik, ajitasyon, taşikardi, düzensiz kan raporları, terleme, ateş olarak çıkabilir. Alkol kesilme sendromu olan hastaların% 5 kadarında deliryum tremens (DT) gelişebilir, deliryum alkol kesilmesinden sonra 72-96 saat içinde gelişir. Kesilme belirtilerinin şiddetlenmesine ek olarak bilinç bulanıklığı ve yönelim bozukluğu olur, bilinçte gün boyu dalgalanmalar görülür. Görsel, işitsel, dokunsal halüsinasyonları olabilir, ajitasyonlar sıklıkla eşlik eder. Hezeyanlar, altta epileptik nöbetler görülebilir. Bu gibi epilepsinin geliştiği durumlarda epilepsi ye yönelik tedavi protokolü de uygulamaya başlanmalıdır. Tedavide sıvı alımının önlenmesi, tiamin replasmanı önceliklidir.

Cevapla

Please enter your comment!
Please enter your name here